Doneaza. Ajutorul tau conteaza!

Doneaza 2% din impozitul pe salariu

Probabil stii deja ca poti redirectiona 2% din impozitul anual salarial catre un ONG.

Astfel, fiecare dintre noi are puterea sa decida direct, ce se intampla cu aceasta parte din impozitul sau (acesti 2%). Tu decizi daca ei se vor duce inapoi la stat, pentru ca, guvernantii nostri sa decida ce fac cu ei, sau ii distribui catre o organizatie non-guvernamentala.

Ceea ce trebuie sa intelegi este ca, acesti 2% nu ii vei da tu, din buzunarul tau. Ei oricum sunt luati de catre stat. Completand formularul 230, tu doar ii spui statului sa nu ii tina si sa-i foloseasca asa cum considera de cuviinta, ci sa-i redirectioneze catre un ONG pe care tu il alegi.

Formularul 230 trebuie depus pana pe 25 martie 2019, de catre toate persoanele doritoare sa sprijine o asociatie non-guvernamentala.

 

Sprijina Asociatia “Centrul De Recuperare Din Autism”

Iata cateva statistici care ar trebui sa te puna pe ganduri:

 • Numarul copiilor cu autism s-a triplat in ultimii 10 ani. 1 din 38 copii care se nasc in acest moment sufera de autism (intr-o forma mai grava sau mai putin grava, deoarece autismul are un spectru foarte larg).
 • Terapia standard pentru autism (ABA) costa un parinte intre 400-1000 euro/luna. Din aceasta suma, statul ofera o parte atat de mica incat nu conteaza.
 • 4 din 5 cupluri care au copii cu autism divorteaza
 • Mare parte din copiii cu autism pot fi recuperati si integrati in societate, daca sunt ajutati corespunzator.

Am infiintat aceasta asociatie pentru a-i sprijini atat pe copiii cu autism cat si pe parintii lor, sa treaca mai usor prin procesul de recuperare, oferindu-le informatiile si ajutorul de care au atata nevoie.

Ne propunem sa ii invatam pe parinti o metoda de terapie “altfel”, care nu este atat de costisitoare precum terapia ABA si are in centru grija, iubirea si devotamentul parintilor, care il sprijina pe copil in tot drumul lui catre recuperare.

Concret, iata ce vom face cu acesti 2%:

 • Vom organiza cursuri pentru parintii de copii cu autism, pentru a-i constientiza de rolul important pe care dragostea si devotamentul fata de copiii lor, il are in procesul de recuperare. Pentru ca, daca parintele este bine, daca exista intelegere si sprijin reciproc in cuplu, acest mediu il va ajuta pe copil sa evolueze mai rapid. Si cel mai important, le vom arata ca nu sunt singuri si daca alti parinti au sperat, au luptat si au reusit sa-si recupereze copiii si povestea lor poate fi una cu happy end si nu trebuie sa-si piarda speranta.
 • Ii vom invata pe parinti tehnici concrete prin care pot folosi terapia prin joaca pentru a intra in lumea copiilor lor autisti si a-i ajuta sa faca constant pasi, cu rabdare, intelegere, grija si iubire, catre lumea reala.
 • Vom scrie o carte la care sa aiba acces toti parintii cu copii care sufera de autism sau TSA (tulburari din spectrul autist) prin care vom impartasi cum am procedat noi, pentru a o recupera pe fetita noastra pana in acest moment (pentru ca da, noi, fondatorii acestei asociatii, asa cum cred ca banuiai deja, am intrat in aceasta lume, a parintilor de copii speciali, atunci cand am aflat ca fetita noastra are autism). Suntem pe acest drum de 2 ani incoace, cu rezultate bune si vrem ca, in paginile acestei carti, carte in care noi, parintii, suntem cei care si-au adus contributia principala la recuperarea copilului lor, sa le impartasim altor parinti, ce tehnici si terapii am incercat si ce rezultate am avut cu fiecare. Astfel ei, indiferent de situatia lor materiala, sau indiferent ca locuiesc intr-un oras mare sau un sat micut, sa inteleaga tot ce pot face si sa-si poata aduce contributia, atat de mult cat pot ei, la recuperarea copilului lor.

Insa asa cum stii deja, orice forma de publicitate, de a ne face cunoscuta dorinta de a ajuta, de a ajunge cu mesajul nostru la alti parinti care au nevoie de sprijin… costa. Chiria salii pentru cursuri, materialele tiparite, intretinerea site-ului web etc. toate acestea costa bani. Bani pe care ne-am gandit sa ii strangem din acesti 2%.

Pentru a dona cei 2% catre Asociatia “Centrul de recuperare din autism”, trebuie sa:

 1. Descarci Cererea 230
 2. O completezi cu datele cerute la sectiunea I
 3. O semnezi la „Semnatura contribuabil”
 4. O scanezi color si ne-o trimiti la contact@stopautism.ro iar noi ne vom ocupa de restul procedurilor, pentru ca, cererea ta sa ajunga la Administratia Fiscala de care apartii cu buletinul.

Partea din formular cu datele asociatiei noastre a fost deja completata. Nu este necesar sa completezi suma pentru sustinerea asociatiei noastre. Organul fiscal va calcula şi va vira suma admisa, conform legii. Deci, campul suma ramane necompletat.

Mai jos gasesti formularul 230 in format PDF si poza + un model de completare

 

 

 

 

 

 

 

 


Ai o firma? Persoanele juridice pot sponsoriza asociatiile, iar suma sponsorizata se deduce din impozitul pe care il au de platit catre stat.

Legea 571/2003 privind Codul fiscal, cu completările ulterioare Codul fiscal prevede urmatoarele:

Contribuabilii care efectuează sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor legii privind sponsorizarea și legii bibliotecilor, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:

 1. a) sunt in limita a 0,3% din cifra de afaceri;
 2. b) nu depasesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Paragrafele din lege care iti permit sa faci asta + Un model de contract de sponsorizare, gasesti aici: https://www.stopautism.ro/detalii-pentru-sponsorizari/

Sponsorizandu-ne:

 • Nu platesti cu nimic mai mult. La fel ca si in cazul celor 2% acesti bani oricum vor fi luati de catre stat. In acest caz, tu poti decide, in ce directie se indreapta aceasta suma.
 • Beneficiezi de publicitate: sigla firmei tale va fi afisata intr-o sectiune speciala pe site-ul nostru, pe materialele publicitare pe care le cream, precum si pe alte materiale digitale sau printate care vor fi create in scopul sprijinirii parintilor de copii cu autism.

Vrei sa faci mai mult?

Trimite acest link si colegilor tai de servici.

Apreciem mult orice efort pe care-l faci pentru a ne ajuta si te asiguram ca, banii pe care ii vom primi ne vom stradui sa ii folosim in asa fel incat, sa sprijinim cat mai multe familii.

Iti multumim din inima.

VREI SA PRIMESTI ARTICOLELE NOU APARUTE PE SITE?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "ma abonez" si noi te vom tine la curent cu noutatile.
VREI SA PRIMESTI ARTICOLELE NOU APARUTE PE SITE?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "ma abonez" si noi te vom tine la curent cu noutatile.
VREI SA PRIMESTI ARTICOLELE NOU APARUTE PE SITE?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "ma abonez" si noi te vom tine la curent cu noutatile.
VREI SA PRIMESTI ARTICOLELE NOU APARUTE PE SITE?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "ma abonez" si noi te vom tine la curent cu noutatile.