Voluntariat

Salut,

Bine ai venit pe aceasta pagina.

Din moment ce ai ajuns aici, banuiesc ca te intereseaza sa devii voluntar in proiectul nostru.

Programul Son Rise este genul de terapie pe care noi il aplicam in cazul Gabrielei, pentru a o ajuta sa se faca bine. Baza acestui program il reprezinta: acceptarea si iubirea. Altfel spus, trebuie sa accepti si sa iubesti copilul asa cum este el, sa accepti si sa iubesti ceea ce face el gandindu-te ca, tot ce face, face dintr-un motiv care are o logica anume pentru el.

Acest tip de atitudine a dus la crearea unui film extraordinar, pe care, daca il vei urmari si tu, mai jos, sunt sigura ca te va emotiona si totodata te va face sa intelegi mai bine tipul de atitudine la care fac referire.

Filmul se bazeaza pe o experienta de viata, iar principalii protagonisti sunt Raun Kaufman ( primul copil cu autism care a fost recuperat total ) impreuna cu parintii si surorile lui – ei au inventat metoda Son Rise.

Ca parinti si manageri ai modului cum este aplicat programul Son Rise in relatia cu copilul nostru, incercam sa cream un mediu cat mai plin de iubire, de acceptare, de calm si de entuziasm, in care copilul nostru sa se simta bine, sa se simta confortabil, sa simta ca aici nu este judecat in vreun fel, ci ca este acceptat si iubit exact asa cum este el.

Acest loc se numeste: camera de joaca. Aici, prin crearea acestui tip de mediu, urmarim ca fetita noastra sa prinda curaj si sa capete o atitudine deschisa catre noi: sa vrea sa descopere mai multe, sa vrea sa interactioneze mai mult cu noi in diverse jocuri.

Astfel, noi suntem cei care, la fiecare pas, sprijina copilul in a deveni, tot ceea ce vrea sa devina. ­čÖé

In calitate de voluntar, vei invata Principiile Son Rise si cum sa aplici tehnicile si metodele specifice acestui program cu copilul nostru. De asemenea, vei primi feedback dupa fiecare sedinta de terapie prin joc, pentru a deveni mai bun in practicarea acestei terapii.

Insa nu doar atat, pe masura ce avansezi, ca voluntar, in programul nostru, vei deveni o parte din familia noastra. Vom fi o familie extinsa, ai caror membri se sustin reciproc si muncesc pentru atingerea unui obiectiv comun: ajutarea Gabrielei sa devina un copil la fel ca toti ceilalti, sa se joace cu alti copii si sa se bucure de distractiile specifice varstei.

Totodata, aceasta experienta iti va oferi beneficii proprii. Daca iti place dezvoltarea personala, experienta prin care vei trece iti garantam ca te va ajuta enorm sa cresti si sa te dezvolti, sa devii o persoana mai buna din toate punctele de vedere: vei invata sa fii mai calm, vei invata cum sa oferi iubire neconditionat si sa il iubesti pe cel de langa tine asa cum e fara a incerca sa-l schimbi, vei redescoperi bucuria copilariei pe care cu totii o pierdem pe masura ce ne maturizam, te vei simti mai plin de viata si mai optimist.

Trainingul pentru voluntari include:

 • Predarea principiilor si metodelor folosite in programul Son Rise
 • Lucrul 1 la 1 cu copilul, pentru a invata practic principiile si metodele predate
 • Feedback dupa fiecare sesiune de terapie prin joc cu copilul. Astfel, vei intelege ce faci bine si ce trebuie sa mai imbunatatesti, pentru a deveni mai eficient in interactiunea cu copilul
 • Intalniri de grup. In cadrul lor, impartasim micile victorii obtinute de fiecare dintre noi si experientele prin care am trecut, ne umplem cu entuziasm si energie pentru a merge mai departe pe acest drum, vedem care dintre obiective au fost atinse si care nu si stabilim pasii pe care ii avem de facut in continuare, pentru ca modul cum se desfasoara programul Son Rise sa se plieze cat mai bine pe ritmul de dezvoltare al copilului nostru.

„Abilitati” si „competente” necesare pentru a deveni voluntar

 • esti deschis sa inveti lucruri noi, pentru a deveni mai bun
 • esti o persoana de cuvant, pe care ne putem baza
 • esti aiurit, haios, jucaus sau creativ
 • te accepti pe tine insuti, asa cum esti, si ii accepti pe cei din jur, asa cum sunt ei
 • programul actual iti permite sa-ti dedici acestei activitati 4-6 ore pe saptamana
 • esti o persoana iubitoare
 • cauti o oportunitate de a schimba in bine viata unor oameni si totodata sa te transformi si tu, intr-o persoana mai buna.

Daca ai calificarile mentionate, te rugam sa completezi formularul de mai jos, cu datele tale, pentru a te putea contacta.

Daca NU crezi ca ai fi potrivit pentru postul de voluntar dintr-un motiv anume, nu naviga inca pe alt site. Da te rog un SHARE pe Facebook acestei pagini mai intai. Este foarte important pentru noi sa gasim oamenii potriviti care sa se alature echipei noastre. Fa un bine. Nu te costa nimic. Da Like si Share acestui articol.


VREI SA PRIMESTI ARTICOLELE NOU APARUTE PE SITE?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "ma abonez" si noi te vom tine la curent cu noutatile.
VREI SA PRIMESTI ARTICOLELE NOU APARUTE PE SITE?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "ma abonez" si noi te vom tine la curent cu noutatile.
VREI SA PRIMESTI ARTICOLELE NOU APARUTE PE SITE?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "ma abonez" si noi te vom tine la curent cu noutatile.
VREI SA PRIMESTI ARTICOLELE NOU APARUTE PE SITE?
Scrie emailul tau mai jos si apasa pe butonul "ma abonez" si noi te vom tine la curent cu noutatile.